søndag 3. januar 2016

I morgen ryker jula ut!

Ikke for det, jeg synes det er veldig koselig med jul. Ikke minst tenker jeg at juletradisjonene er en del av familiens identitet og historie. Det høres kanskje voldsomt ut, fordi det er ikke så avanserte saker. 
Bare det at det MÅ være ribbe på julaften, og det er viktig at det er riskrem med mandel til dessert. Etterpå åpnes  pakkene i fred og ro og på rundgang. noe som selvsagt er lettere nå når barna er store.

Første juledag er det brunch, med ribbe, stekte poteter, lefse, egg osv. Og denne dagen er kleskoden er svært casual. (Les pysjamas). Det føles godt å være bærer av disse enkle juletradisjonene som skriver seg fra slektsgården jeg vokste opp på.

Men nå er jeg altså mentalt ferdig med jula og da skjer ting fort - jula skal ut i morgen. 
Smiler for meg selv, når jeg tenker på at jeg som liten klarte å overtale moren min til å la juletreet stå til bursdagen min - i slutten av februar! Jeg måtte hatt gigantiske overtalelsesevner, for mine unger hadde ALDRI klart å overbevise meg om noe slikt!


Siden vi nå er inne i det nye året kan jeg jo nevne mine nyttårsforsetter, som er enkle og meningsfulle (for meg og brukthandelen....)
Jeg skal fortsette å handle på bruktbutikken og ta med meg matpakke på jobb (i stedet for å være kantinens beste kunde), slik at jeg kan kjøpe meg enda flere skatter hos brukthandelen Askeladden! 
Når det er sagt, så selger jeg unna noe underveis, ellers kunne det ha blitt en smule for meget.


Men altså i morgen ryker jula ut og da skal det dekoreres på nytt. Jeg er klar over at for noen høres redekorering og ommøbler meningsløst ut, men de leser kanskje ikke en interiørblogg....

Fortsatt godt nytt år :-) 
Merete

6 kommentarer:

 1. Herlighet så koseligt det er hos deg, og misunner deg noen av skattene du har funnet. Mange flotte skatter du har i hjemmet ditt.
  Klem

  SvarSlett
 2. Hola amiga querida ,, su casa es muy hermosa , adoro todo esa decoracion de su living

  SvarSlett
 3. Det er jo sååå fint hos deg! :)

  Den norske jula... Ja, jeg syns også det er fint å ta vare på tradisjonene vi har med oss. Men, samtidig lager vi kanskje vår egen vri på den?

  :)

  SvarSlett
 4. For de fleste av oss er det vel sånn at det er koselig med jul så lenge den varer, men at det å ta ned pynten og erstatte den med noe annet like mye er et symbol på det nye året og dens muligheter, enten man nå "kaster ut" jula tidlig, eller venter til 20. dage jul (eller februar, for den saks skyld).

  Jeg synes du hadde et flott forsett! (",)

  SvarSlett
 5. Godt nytt år, Merete! Ja, selv om det er aldri så koselig med et julepyntet hjem er det deilig å rydde det bort også. Blir spennende å følge med på hva mer spennende du finner hos Askeladden:) Ha en god helg!
  Klem fra Jorunn

  SvarSlett

Du skal vite at jeg er veldig takknemlig for kommentarer på innleggene mine :-)