onsdag 27. januar 2016

Litt om boligstyling

Når jeg skal selge bilen min, vil jeg høyst sannsynlig vaske den før jeg tar bilde og legger den ut for salg på Finn.no.

Det samme gjelder når vi skal selge boligen.  Det er viktig at den fremstår best mulig før fotografering. Dette for at flest mulig potensielle kjøpere som ser boligannonsen, skal fatte interesse og få lyst til å komme på visning.

På selve visning er det viktig at boligen fremstår mest mulig ren, ryddig, lys, luftig og attraktiv. Det beste er også om interiøret fremstår som nogenlunde nøytralt, slik at kjøperne lettere klarer og se for seg sine møbler,sitt eget interiør og liv i din bolig. Stylingen betyr ikke nødvendigvis at du får mer for boligen, men at salgsprosessen går raskere.


Bildet over viser styling som jeg har gjort på en hytte. 
    
Slik så hytta ut før styling.

Stylingen på denne hytta har for det meste bestått i å fjerne ting, tilsette litt maling og noe nytt interiør. Sist men ikke minst er det tatt nye bilder. De nye bildene viser bedre hvor fin og lys hytta er innvendig. 


Samme sittekroken som ovenfor - før styling. 

Spisekrok etter styling.

Spisekroken før styling.

Her var det viktig å få ryddet bort møbler som stengte for lyset og få med på bildene hvor fin og lys denne hytta faktisk er og hvordan lyset faller inn i stuen fra tre kanter.


Her er det tatt bilde med en liten grad av vidvinkel. Min personlige mening er at 
det er bedre å bruke flere bilder, enn noen få med stor grad av vidvinkel. 

Lys og luft - et stikkord ved styling. 

Tidligere var det slik at boligstyling stort sett ble benyttet av de som solgte eiendommer i det øvre prissjiktet i de store byene. Slik er det ikke lenger og noen meglere er også begynt å ta det med i sine salgspakker. Slik blir styling tilgjengelig for folk flest og i byen jeg bor i, skjer det spennende ting på boligstylefronten. ;-)

3 kommentarer:

 1. Fin styling, Merete! Ble stor forandring:)

  Ha en fin dag!
  Klem fra Jorunn

  SvarSlett
 2. Ingen tvil om at styling gjør underverker. Skulle egentlig hatt det hjemme også fra tid til annen, selv om ikke boligen skal selges. Utrolig hva nye øyne ser.

  SvarSlett
 3. Boligstyling er alfa og omega for hvordan man presenterer objektene og prisene blir straks bedre når det er presentert på best mulig måte,ingen tvil!Gøy at du driver med boligstyling,det visste jeg ikke selv om det slett ikke kommer som noen bombe.Den som hadde vært frisk og rask så er nok det noe jeg også kunne tenkt meg å gjort :)))
  Istedet nytes jo alt som er på tv om hus og heim så jeg lever jo pittelitt i den verdenen da hihi!!!!
  Gøy å se blogginnlegg fra deg igjen,- henger etter så det suser selv men i dag var det visst dagen for å ta livet litt mer med ro og unne seg en god bloggestund og jammen var det godt!!
  God helg :)))
  Toveklem .)

  SvarSlett

Du skal vite at jeg er veldig takknemlig for kommentarer på innleggene mine :-)